Fiscalitatea sufoca afacerile - Vezi ce masuri propun miliardarii romani

Data publicarii: 14-01-2011 | Afaceri


Inceputul anului 2011 a fost marcat de anuntul unor oameni de afaceri cum ca-si inchid din companii sau si le muta peste hotare, in tari cu un climat fiscal mai bland. Aceste decizii, chiar daca, momentan, in numar mic, subrezesc si mai mult economia, ducand la disponibilizari si scaderea sumei colectate la bugetul statului din taxe si impozite.

Exista si solutii, insa, dupa cum spun oamenii de afaceri romani contactati de Ziare.com, totul este sa si vrea cineva sa le puna in aplicare.

Patronul Angst acuza autoritatile care ar trebui sa se ocupe cu combaterea evaziunii ca par sa incurajeze piata nefiscala, controlandu-i insa mult mai intens pe cei care respecta legea.

"Din moment ce jumatate de piata nu e controlata si jumatate e controlata, mi se pare in cel mai fericit caz ciudat, nu pot sa ma pronunt daca e intentionat sau nu. Dar senzatia care mi-este creata la ora actuala, si din pacate nu numai mie, e ca se agreaza si se incurajeaza aceasta piata nefiscalizata. Se vorbeste cu nonsalanta despre ea, nu exista niciun fel de tentativa de a o opri. Este dat drumul, din ce in ce mai multa lume intra in piata neagra.

Daca pana acum se vorbea de productia la negru, acum vorbeste de desfacere la negru pe toate drumurile, aproape in fiecare magazin, sunt magazine care nu cunosc notiunea de fiscalitate.

Eu nu sunt evazionist si nu am de gand sa ma apuc de evaziune. Cred ca m-ar costa prea scump, nu ma pricep. Dar mi-as dori o piata in care controalele sa fie normale, piata sa fie normala, oamenii sa fie normali, discutiile sa fie normale, nu fiecare sa-si dea cu parerea si sa le stie pe toate, nu sa mi se povesteasca de producatorii mici, producatorii mari, producatorii din piete, producatorii din supermarketuri, e o chestie de diletanti, nici macar de oameni de afacere cu bun simt, niste diletanti prost intentionati care nu inteleg nimic din ce se intampla pe piata", a declarat Sorin Minea, pentru Ziare.com.

 

citeste mai mult: ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: