Realitate si fictiune in demararea unei afaceri

Data publicarii: 17-01-2011 | Afaceri
  
Daca pana acum ai lucrat mereu pentru altcineva si crezi ca a venit momentul sa fii propriul tau sef, crezand ca vei avea parte de unele avantaje majore, sa stii ca acest lucru nu este neaparat valabil.

Ca sa fii sigur ca atunci cand vei demara afacerea vei sti foarte bine in ce te bagi, ar fi cazul sa faci diferenta intre realitate si fictiune atunci cand vine vorba de acest lucru.

In acest sens, Open Forum a intocmit o lista pentru tinerii antreprenori, fara experienta mangeriala, menita sa-i ajute sa inteleaga ce inseamna de fapt a tine in frau un business.

Fictiune: Tu vei fi seful.
Realitate: Vei fi, cu siguranta, proprietarul afacerii tale, dar nu seful. Desi nu vei mai avea un sef traditional, vei avea mai multi mini-sefi care vor raspunde pentru actiunile lor. Ca un mic proprietar al unei afaceri, clientul tau va deveni acum "seful".

Fictiune: In cele din urma, vei fi platit exact cum meriti.
Realitate: Vei fi platit exact atat cat afacerea ta va suporta. Nu conteaza cat de bun esti, nimeni nu te va plati mai mult decat poate duce afacerea. In plus, este nevoie de timp pentru a construi o afacere. Inainte de a renunta la slujba pe care o ai, asigura-te ca ai suficiente economii pentru a te sustine pe tine si afacerea ta.

Fictiune: Nu va trebui sa lucrezi din greu.
Realitate: Vei lucra, probabil, chiar mai greu decat la job. Cei mai multi oameni care isi incep propria afacere lucreaza 60-80 ore pe saptamana. Diferenta este ca, atunci cand lucrezi pentru tine, ai mai multe satisfactii. Atunci cand lucrezi pentru seful tau, stai, sa zicem, 2 ore ca sa faci un proiect si inca 2 ore ca sa primesti raportul cu privire la acesta. Atunci cand lucrezi pentru tine recompensele sunt insa imediate.

 

citeste continuarea: ziare.com