Vrei sa-ti recuperezi banii din taxa auto? Vezi ce poti face

Data publicarii: 20-01-2011 | Auto


"STOP TAXEI DE POLUARE!" este incercarea Casei de avocatura Coltuc de a strange oamenii nemultumiti de acest bir in speranta unei modificari legislative care sa se sincronizeze cu situatia economica actuala a romanilor.

Casa de avocatura incearca sa stranga 50.000 de semnaturi, prag peste care poate ulterior actiona in instanta pe aceasta tema. La numai o saptamana de la lansare, aceasta a reusit sa stranga deja 1.500 de semnaturi si, pentru a comunica mai usor cu cei interesati de recuperarea taxei sau evitarea ei, au fost create grupuri pe Yahoo, Google si Facebook.

Practic, avocatii acestei case incearca sa-i reuneasca pe romanii nemultumiti de faptul ca Ministerul Mediului a triplat taxa auto incepand de la 1 ianuarie 2011, in ideea obtinerii unor sume importante pentru bugetul alocat protejarii mediului si a innoirii parcului auto. Tot cu aceeasi data, si persoanele care isi achizitioneaza masini noi, aliniate la norma de poluare Euro 5, vor fi nevoiti sa achite taxa.

Reprezentantii casei de avocatura atrag atentia ca, in urma acestei taxe, piata second hand va deveni mai scumpa si atat romanii, cat si statul vor avea de pierdut.

"Anul 2011 a inceput cu o serie de modificari care dezavantajeaza oamenii de rand. Cea mai importanta este cea de a mari taxa de poluare intre 50-70%, pentru absolut toate masinile. Aceasta taxa de poluare este discriminatorie. Noi vrem sa modificam OUG 118/2010. 

 

citeste mai mult: ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: