Ce sectoare economice vor creste in 2011

Data publicarii: 20-01-2011 | Economie



Industria chimica, siderurgia, productia de masini si sectorul utilitatilor vor fi vedetele anului in economia romaneasca in 2011, potrivit unei analize a bancii italiene UniCredit. Specialistii considera ca perspectivele sunt cele mai proaste in domeniul constructiilor, al comertului en-gros si en-detail, dar si pentru producatorii de tutun.

Economia Romaniei isi revine in 2011, dar deja a ramas in urma tarilor din regiune, potrivit unei analize a UniCredit. Analistii bancii italiene spun ca Romania trebuie sa faca fata acum efectelor negative aduse de ani intregi de politici fiscale prociclice luate in ultimii ani. In plus, cererea interna foarte slaba a fost lovita si mai mult de masurile de austeritate.
 
Exista vesti ceva mai bune. In opinia UniCredit, cateva sectoare economice, dependente de export, vor fi campioanele anului 2011: industria lemnului, a produselor chimice, a metalelor de baza, a echipamentelor electrice si productia de masini. Mai exista si alte sectoare cu perspective foarte bune, precum cel al utilitatilor si productia de cauciuc si materiale din plastic. UniCredit avanseaza perspective neutre pentru cateva domenii precum agricultura, industria alimentara, fabricarea metalelor, sectorul hotelier.

 

integral in: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: