Steve Jobs, cel mai scump concediu medical

Data publicarii: 21-01-2011 | IT&C
Colosul american Apple a devenit in timp dependent exclusiv de inteligenta si inventivitatea lui Jobs. Dar se putea oare altfel?

Apple a gresit atunci cand a ales sa se bazeze exclusiv pe deciziile lui Steve Jobs, fara a promova si un alt nume ca potential lider al companiei, declara mai multi analisti americani in presa de peste ocean.

"Apple a ratat oportunitatea de a transfera, treptat, responsabilitatile lui Jobs catre un alt Executiv. S-au bazat exclusiv pe ideile lui Jobs, chiar daca acesta trebuia sa se ocupe si de boala sa extrem de grava. Ma tem ca decizia de a pastra conducerea executiva este o alta greseala", spune directorul First Empire Asset Management. Dar oare mai exista si alta varianta? Pana la urma creatorul iPhone a fost primul om din IT care a inteles ca poti vinde in cantitati uriase produse de care viitorii cumparatori nici macar nu stiau ca au nevoie.

Dupa ce luni, directorul si fondatorul Apple, Steve Jobs, a anuntat ca intra in concediu medical, actiunile companiei au pierdut 7,7% din valoare in doar doua zile. Tradusa in sume absolute, scaderea reprezinta aproximativ 20 miliarde de dolari. Totusi ieri, pana la ora la care scriem acest material, titlurile celei mai mari companii din domeniul tehnologiei reusisera sa se aprecieze cu peste 1,5%, pe fondul unor rezultate financiare remarcabile. Profitul companiei a urcat in 2010 cu nu mai putin de 78% la 6 miliarde de dolari. Cu toate acestea, majoritatea analistilor de pe piata de capital americana sunt pesimisti in ceea ce priveste viitorul Apple, considerand ca gigantul va fi nevoit sa rascumpere actiuni pentru a evita o prabusire a pretului.

Continuarea in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro: