Care depozite bancare sunt garantate

Data publicarii: 21-01-2011 | Finante-Banci

Incepand de anul acesta, toti deponentii cu economii pana la 100.000 de euro vor primi compensatii daca banca da faliment.

Aproape 15 milioane de depozite si conturi de economii constituite de persoane fizice in Romania sunt garantate prin lege. O data cu aplicarea noilor reglementari, doar 12.000 de romani sar din schema de garantare a FGDB.

Este vorba despre persoanele cu depozite sau conturi de economii mai mari de 100.000 de euro. Valoarea totala a sumelor economisite in banci de aceasta categorie de populatie se ridica, la jumatatea anului trecut, la 4 miliarde de euro, adica sub 5% din valoarea totala a depozitelor.

Sunt garantate inclusiv depozitele cu dobanda negociata, iar in cazul in care o persoana fizica detine mai multe depozite in valoare de sub 100.000 de euro, va primi, in caz de faliment al banci, compensatii pentru fiecare depozit in parte. In cazul in care o persoana de nationalitate romana alege sa constituie un depozit in afara tarii ea se va supune reglementarilor din tara respectiva.

Integral in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro: