Ce castiguri reale iti aduc cele mai mari dobanzi la depozite

Data publicarii: 21-01-2011 | Finante-Banci


Goana dupa cele mai mari dobanzi nu aduce si cele mai mari profituri, deoarece in multe situatii o mare parte din acestea sunt inghitite de comisioanele percepute de banca.

Castigurile aduse de depozitele la termen nu sunt direct proportionale cu dobanzile nominale pe care le platesc bancile. Cauza: marimea si numarul comisioanelor platite de deponenti de la inceperea relatiei contractuale cu banca la care vor doar sa economiseasca si pana in momentul in care retrag banii la scadenta convenita schimba total clasamentul celor mai bine rasplatite depozite.

Cea mai mare dobanda oferita de bancile de pe piata autohtona oricarui client la depozitele in lei pe termene de trei luni este de 7,75%.

Patru banci - ATE, Garanti, Emporiki Si Millennium - incearca sa atraga economiile populatiei oferind acest randament nominal. Insa, caStigul obtinut de clientii noi ai acestor banci difera semnificativ in functie de institutia pentru care opteaza aceStia.

In cazul unui depozit la scadenta mentionata in valoare de 1.000 de lei, cea mai mare suma la retragerea banilor la sfarSitul celor trei luni este obtinuta de cei care aleg depozitul Emporiki - aproape 16,3 lei. Depozitul Garanti aduce un caStig de aproape 11,8 lei, iar cele de la ATE Si Millennium Bank - circa 11,3 lei.

 

 foto: capital.ro

citeste continuarea in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: