Top 10 destinatii cu cele mai bune plaje in 2011

Data publicarii: 24-01-2011 | Turism


Smarter Travel.com, unul dintre cele mai mari site-uri cu oferte turistice, a realizat un top zece al celor mai bune plaje pentru acest an, pe baza recenziilor primite de la turisti. Care iti place cel mai mult?

1. Plaja Anse Lazio, Seychelles

Plaja Anse Lazio se afla pe inslua Praslin, a doua cea mai mare dintre insulele Seychelles. Aflata in golful Chevalier, Anse Lazio este ca o oaza ascunsa, imprejmuita de stancile imense de granit care adapostesc nisipul alb si apa de o culoare turcoaz. Litoralul este in mare parte neatins de constructiile civile, dar se gasesc cateva baruri ascuse printre palmieri, iar reciful de corali de aici este numai bun pentru snorekeling si inot.

2. Plaja Sanur, Bali

Bali este cunoscuta ca fiind insula zeilor si gratie filmului Mananca, Roaga-te, Iubeste, care a evidentiat aceasta cultura, turistii incep sa isi indrepte atentia spre ea. Plaja Sanur este prima destinatie din Bali care a cunoscut o dezvoltare turistica, si care imbina confortul pentru turisti cu satele traditionale. Aici veti gasi numeroase restaurante, hoteluri de lux si magazine in apropierea templelor antice, muzee de arta, dar si monumente istorice.

3. Plaja Hahei, New Zealand

oua Zeelanda a dovedit ca poate fi o locatie perfecta pentru filmarile unor filme eroice, precum Lord Of the Rings, mai ales cand principala atractie o reprezinta plajele. Cititorii Smarter Travel au ales plaja Hahei, de pe coasta de est a peninsulei Coromandel. Mica asezareserveste drept poarta spre Catedrala Whanganui-A-Hei, o biserica in stanca. Galerii de arta, locuri de cazare, restaurante si magazine de cadouri se regasesc in centrul oraselului, dar marea majoritate a vizitatorilor vin sa se relaxeze pe nisipul rozaliu sau sa-si curete degetele picioarelor in izvoarele termale naturale din apropiere de plaja Hot Water, unde isi poti sapa propria piscina Spa.

 

integral in: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: