Unde gasesti cele mai ieftine polite auto obligatorii

Data publicarii: 24-01-2011 | Finante-Banci


Sase companii de asigurare au schimbat tarifele RCA in ultimele doua luni. Daca unii le-au marit, altii au fost atrasi de mirajul cotei de piata si le-au micsorat semnificativ.

Tarifele de baza la politele RCA vandute in aceasta luna sunt cu 33%, in medie, mai mari decat cele percepute in urma cu 12 luni in cazul masinilor cu capacitate cilindrica intre 1.201 si 1.400 cmc, potrivit informatiilor afisate de zece dintre cei 13 asiguratori autorizati care vand polite RCA. Tarifele pentru maSinile ceva mai puternice - 1.401 - 1.600 cmc au crescut ceva mai lent - cu aproape 17%. De la inceputul lunii decembrie Si pana in prezent, Sase asiguratori au modificat preturile politelor obligatorii.

Majorarea tarifelor a fost calculata ca medie a celor anuntate de asiguratori. Totodata, nu au fost luate in considerare tarifele practicate de Allianz-Tiriac, Asirom Si Omniasig, companii care nu mai publica listele cu tarifele de baza practicate la asigurarile obligatorii, dar au pe paginile web softuri care permit calcularea pretului RCA de catre fiecare potential asigurat.

Tarifele de baza nu tin cont de sistemul bonus-malus ce le ofera reduceri Soferilor care nu au provocat accidente, respectiv preturi mai mari celor care au utilizat polita pentru a plati pagubele facute tertilor. 

 

citeste integral: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: