Deutsche Bank ar putea intra pe piata romaneasca

Data publicarii: 25-01-2011 | Finante-Banci


Cea mai mare banca germana si una dintre cele mai mari din lume, Deutsche Bank, ar putea intra pe piata romaneasca, existand intentia de a deschide o filiala in Romania, a declarat, pentru Agerpres, Vladimir Ciobanasu, ministru consilier in cadrul Ambasadei Romaniei de la Berlin.

'Deutsche Bank a efectuat unele investigatii si avut discutii in Romania in legatura cu deschiderea unei filiale. Deutsche Bank este o banca de investitii, axata mai mult pe companii, dar si alte banci germane si-au manifestat intentia sau studiaza posibilitatea deschiderii unor filiale in Romania', a precizat Ciobanasu.

Acesta a subliniat ca Germania este unul dintre cei mai importanti investitori in economia romaneasca, ocupand locul al treilea din acest punct de vedere, iar prezenta directa a bancilor germane ar putea incuraja investitorii germani sa continue investitiile in Romania.


'In prezent sunt peste 18.000 de companii cu capital german in Romania, ceea ce o situeaza pe locul doi dupa Italia. Din punct de vedere al capitalului investit, Germania se apropie de 5 miliarde de euro si se afla pe locul al treilea, dupa Olanda si Austria, tara care, insa, a beneficiat substantial de mari privatizari in economia romaneasca', a explicat Ciobanasu.

 

citeste integral: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: