Somajul global, la cote alarmante

Data publicarii: 25-01-2011 | International


Nivelul global al somajului a atins cote alarmante in ciuda faptului ca economia globala a inregistrat cresteri in ultimul an iar prognozele FMI indica posibilitatea de cresteri economice si anul acesta.

Conform datelor facute publice de catre Natiunile Unite, somajul este in crestere printre tineri, atingand cote alarmante. Astfel, peste 1.5 miliarde de oameni - jumatate din forta de munca globala - este vulnerabila in fata somajului, detinand locuri de munca lipsite de siguranta.

In ciuda cresterii economice robuste din 2010, refacerea economica nu a afectat, la limita, nicicum problema somajului aparuta ca urmare a celei mai dure recesiuni din economia globala, de dupa cel de-al doilea razboi mondial, noteaza The Guardian.

Cifrele oficiale ale somajului s-au situat in jurul cifrei de 205 milioane in 2010 insa, mai mult ca sigur, considera oficialii ONU, acestea sunt subestimate de vreme ce multi dintre aceia care ar cauta un loc de munca au renuntat la a mai cauta, iar milioane e oameni lucreaza cu jumatate de norma, cautand totusi un loc de munca cu norma intreaga.

La doar 6.2 procente, rata somajului globala nu este atat de alarmanta insa datele globale indica unele trenduri ingrijoratoare. Desi economiile dezvoltate din occident reprezinta doar 15 procente din capacitatea totala de lucru a planetei, in acesta zona s-a inregistrat o crestere de 55 de procente la somaj, intre 2007 si 2010.

integral in: ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: