Mihai Tanasescu: FMI nu spune Guvernului cum sa recalculeze pensiile

Data publicarii: 25-01-2011 | Actualitate



Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat, marti, la RFI, ca Fondul Monetar International nu spune Guvernului roman cum trebuie recalculate pensiile, insa el a apreciat ca prelungirea perioadei de recalculare a pensiilor militare poate duce la clarificari.

"Jocul politic este un joc care intotdeauna speculeaza anumite lucruri ce nu sunt foarte bine comunicate, nu sunt foarte bine implementate, ale puterii. Se intampla in orice tara din lume, nu numai in Romania. Problema de fond este cu totul si cu totul alta: daca este nevoie de o asemenea recalculare, daca-si are un efect important si sigur, privit intr-o perspectiva mai larga, care ar fi de fapt solutia pe termen lung in acest caz", a declarat Tanasescu.

El a apreciat ca analiza trebuie facuta in acest sens si apoi trebuie dat un raspuns asupra unei decizii viitoare privind aceasta problema.

"Se fac niste economii la buget, sigur. Trebuie privite insa toate aspectele legate de acest proces al recalcularii, nu numai acest aspect al economiilor care se fac la buget", a adaugat reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International. 

 

citeste integral: Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: