AXA, declarat lider mondial in topul asiguratorilor

Data publicarii: 26-01-2011 | International


AXA a fost declarata prima companie de asigurari pe plan mondial intr-un clasament bazat pe valoarea primelor nete incasate. Clasamentul a fost realizat de AM Best - agentie de rating recunoscuta pe plan mondial, specializata in domeniul asigurarilor. Astfel, AM Best a elaborat lista primilor asiguratori pe baza rezultatelor financiare ale anului 2009. Criteriile dupa care au fost realizate cele doua clasamente au fost primele nete incasate si respectiv activele administrate.

Se releva de asemenea faptul ca firmele de asigurari de viata domina clasamentul asiguratorilor din punct de vedere al activelor. In acest top, Grupul AXA ocupa a doua pozitie. O alta concluzie a ierarhizarii AM Best arata ca asiguratorii europeni se situeaza in fruntea listei, 13 dintre primele 25 de companii fiind europene.

In Romania, Grupul AXA a intrat pe piata de asigurari prin AXA Life Insurance, la sfarsitul anului trecut. "Este o provocare sa fac parte din echipa AXA Life Insurance si imi doresc ca foarte curand, clientii din Romania sa poata diferentia acest brand de celelalte deja existente pe piata. Numele AXA reprezinta la nivel global o garantie a calitatii si de aceea, pe plan local, implementam in aceasta perioada noi canale de distributie, selectam forta de vanzari competitiva, dezvoltam produse si servicii la cel mai inalt standard de calitate", declara Violeta Ciurel, Presedintele AXA Life Insurance.

 

sursa: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: