Sondaj: Grecia va da faliment, iar moneda unica va disparea!

Data publicarii: 26-01-2011 | International


Aceasta este convingerea a nu mai putin din 72% dintre investitorii care participa la editia din 2011 a Forumului Economic Anual de la Davos.

Sondajul realizat de Bloomberg arata ca cei 72% dintre investitori sunt de parere ca cel putin un stat din zona euro va parasi uniunea monetara, iar 11% dintre ei considera ca acest lucru va avea loc in urmatoarele 11 luni.

Dintre cei peste 1.000 de investitori, traderi Si analiSti, peste 45% sunt de parere ca finalul zonei euro va avea loc peste cel putin 5 ani, in timp ce 48% sunt de parere ca moneda unica nu va disparea.

Pareri impartite

In timp ce preSedintele Bancii Centrale Europene spune ca parasirea zonei euro de catre un stat membru, fie el Grecia sau Europa, este un lucru absurd, unii analiSti economic, precum Simon Johnson, profesor la Massachusetts Institute of Technology Si participant la Forumul Economic de la Davos, nu sunt chiar atat de siguri. Astfel, Johnson afirma pentru Bloomberg ca Grecia sau Portugalia vor fi nevoite, la un moment dat, sa paraseasca barca zonei euro.

"Nimeni nu mentioneaza faptul ca datoriile se platesc cu ajutorul altor datorii", spune Kevin Baldauf, manager la Wafra Investment Advisory Group Inc. din New York, care adauga faptul ca nu poti scapa de datorii, producand datorii Si mai mari. Acesta este de parere ca singura cale pe care Grecia o va urma este cea a falimentului. 

 

citeste integral: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: