BVB lanseaza din 27 ianuarie derivatele pe actiunile Fondul Proprietatea

Data publicarii: 27-01-2011 | Bursa


Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca joi, 27 ianuarie, este data inceperii tranzactionarii contractului futures cu activ suport actiuni emise de Fondul Proprietatea SA (FP Futures), se arata intr-un comunicat.

Potrivit BVB, vor fi disponibile doua scadente, respectiv martie 2011 si iunie 2011, iar simbolurile corespunzatoare celor doua scadente sunt FP11MAR (ISIN: ROF0000014P2), respectiv FP11JUN (ISIN: ROF0000014Q0).

Cotatia contractelor futures este exprimata in lei cu maximul de zecimale aferent pasului de cotare. Fluctuatia minima a cotatiei unui contract futures este de 0,001 lei/actiune pentru cotatii cuprinse in intervalul (0 - 1 leu), 0,01 lei/actiune pentru cotatii cuprinse in intervalul (1 leu - 10 lei) si 0,1 lei/actiune pentru cotatii mai mari de 10 lei.

Totodata, BVB si Casa de Compensare Bucuresti (CCB) informeaza ca valorea marjei este de 130 lei pentru un contract, iar limita zilnica de variatie aplicabila contractului futures cu activ suport actiuni emise de Fondul Proprietatea SA este de plus/minus 0,25 lei.

Tariful perceput de BVB este 0,05 lei/contract. Pana la data de 28 februarie 2011 inclusiv, nu se percepe tarif pentru contractele FP Futures tranzactionate Tariful perceput de CCB pentru contractele FP Futures inregistrate este de 0,10 lei/contract.

"Ne bucura faptul ca la doar doua zile de la listarea Fondului Proprietatea putem oferi investitorilor si contractul futures pe aceste actiuni. Am incredere ca aceste derivate vor fi utilizate activ de investitori in crearea unor strategii mai complexe, combinand piata spot si futures. Rulajele realizate de actiunile Fondului Proprietatea pe piata principala sunt o dovada a interesului ridicat pe care il au participantii pietei fata de acest emitent. Bursa de Valori Bucuresti intentioneaza sa-si diversifice gama de instrumente disponibile pe segmentul derivatelor", a declarat directorul general al BVB, Valentin Ionescu.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: