Doi asiguratori in faliment

Data publicarii: 27-01-2011 | Finante-Banci


Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a retras autorizatiile de functionare ale Delta Asigurari Si Delta Addendum Asigurari Generale Si a decis declanSarea procedurilor de faliment la aceste doua societati. Cele doua societati se aflau deja in lichidare voluntara.

"Am decis declanSarea falimentului pentru ca numai in acest fel dosarele de dauna nelichidate de cele doua societati din cauza lipsei resurselor financiare vor putea fi preluate Si platite de catre Departamentul Fondul de Garantare din cadrul CSA. Fondul iSi dovedeSte utilitatea Si de aceasta data", a declarat preSedintele CSA, Angela Toncescu.

Delta Addendum Asigurari Generale S.A. are un numar de circa 800 dosare de dauna nelichidate, valoarea pretentiilor formulate de asigurati aferente acestor dosare fiind de circa 1.900.000 lei.

In acelaSi timp, Delta Asigurari are un numar de 3 dosare de dauna nelichidate, pentru care a constituit o rezerva de dauna de 19.000 lei.

Niciuna din cele doua societati nu mai are contracte de asigurare in vigoare.

Actionarii celor doua societati au decis intrarea in lichidare voluntara in 2009. Ambii asiguratori au avut o cota de piata extrem de redusa. In 2009, Delta Addendum Asigurari Generale a subscris prime in valoare de aproape 15 milioane de lei, ceea ce a insemnat o cota de piata de 0,17%. In acelaSi an, Delta Asigurari a vandut polite care au insumat sub 0,7 milioane de lei avadn o cotam de piata de 0,01%.

 

sursa: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: