FMI ne trateaza ca pe o tara africana

Data publicarii: 27-01-2011 | Actualitate



N-o spunem noi, o spune fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care marturiseste ca ceea ce se intampla acum in Romania se intampla "cu ajutorul manutei domnului Franks"

Tariceanu a explicat la emisiunea Capital TV ca nu-i place de Fondul Monetar International pentru ca aplica intr-o tara care este membra a Uniunii Europene retetele pe care le aplica in lumea a treia.

"Lucrul acesta, dupa cum se vede, nu functioneaza pentru ca economia Romaniei, cu toate slabiciunile ei, n-as putea sa o calific ca fiind comparabila cu a unei tari din lumea a treia", spune fostul premier.

Tariceanu a tinut sa precizeze ca situatia din Romania nu este din cauza faptului ca in timpul mandatului sau de premier economia era supraincalzita, ci din cauza cauza incompetentei actualului guvern, care, in loc sa ia masuri de stimulare a economiei, a luat masuri care sa adanceasca Si mai mult criza.

Acesta isi aminteste ca la finele anului 2005 a decis sa nu prelungeasca acordul cu Fondul Monetar International pentru ca nu putea accepta conditionalitatile impuse de acesta.

"Un an mai tarziu, a venit la revizia anuala, Si acelaSi reprezentant al Fondului a spus ca daca Stia ca economia merge atat de bine am fi semnat acrordul la finele lui 2005", adauga fostul premier. 

 

sursa: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: