Trei sferturi dintre romani ar accepta sa lucreze la negru

Data publicarii: 27-01-2011 | HR/Cariere


Salariile mici si fiscalitatea in crestere i-a facut pe romani mult mai dispusi sa lucreze "cu banii in plic", daca aceasta conditie le-ar garanta un loc de munca sau un salariu mai mare.

"Ne confruntam cu un fenoment periculos, acela ca in 2010 tot mai multi oameni se declara dispusi sa lucreze la negru sau sa fie platiti in acte cu salariul minim pe economie si restul sa-l primeasca "la plic"", comenteaza Adela Rapeanu, director de comunicare al grupului Netbridge rezultatele unui studiu privind piata muncii in ultimii trei ani, dat publicitatii de site-ul myjob.ro (parte din Netbridge).

Pentru comparatie, in alt an de criza, 2009, doar Sase din zece romani concepeau posibilitatea de a lucra in ilegalitate. Motivele creSterii sunt, pe de o parte, creSterea abrupta a fiscalitatii in ultimele luni Si nivelul extrem de scazut al salariilor (24% din respondenti afirma ca au venituri lunare de sub 600 de lei)
In ciuda repetatelor declaratii oficiale sau din randul companiilor privind iminentul dezghet al pietei muncii pe parcursul lui 2010, in realitate, oferta de joburi a crescut cu mai putin de o mie de locuri de munca fata de anul precedent (cu alte cuvinte, cu circa 2%). 

 

citeste mai mult: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: