Peste 3.600 locuinte ANL se vor vinde chiriasilor

Data publicarii: 27-01-2011 | Imobiliare


Guvernul a adoptat un proiect de Hotarare prin care se creaza cadrul juridic pentru vanzarea a 3.615 de locuinte ANL inchiriate tinerilor, dintre care 1.120 in Bucuresti.

In acest fel, se aproba inscrierea in inventarul bunurilor din domeniul public al statului a blocurilor de locuinte pentru tineri aflate in administrarea consiliilor locale in a caror raza administrativ-teritoriala sunt amplasate si trecerea acestora din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a statului.

Hotararea era necesara in contextul in care prin acte normative anterioare s-a prevazut ca locuintele pentru tineri destinate inchirierii sa poata fi cumparate de chiriasii acestora dupa un an de inchiriere neintrerupta, fata de trei ani cat era prevazuta anterior.

"Pentru toate locuintele finalizate pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 89/2008 si care au fost inregistrate in proprietatea publica a unitatilor administrativ-teritoriale trebuia creat cat mai urgent cadrul legal necesar vanzarii, prin trecerea lor in proprietatea privata a statului.

Odata cu adoptarea prezentului proiect de Hotarare a Guvernului se creaza cadrul juridic pentru vanzarea a 3.615 de locuinte (din care 1.120 in Bucuresti), pe langa cele 11.863 de locuinte trecute deja in proprietatea privata a statului, urmand ca, esalonat, pe masura adoptarii hotararilor Consiliilor Locale de trecere a locuintelor in proprietate publica a statului, sa se initieze si alte proiecte de HG pentru trecerea in proprietatea privata a statului a celorlalte locuinte", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Dezvoltarii Regionale.

 

sursa: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: