Castig posibil de 100% pe Fondul Proprietatea in 2011

Data publicarii: 31-01-2011 | Bursa


Listarea Fondului Proprietatea reprezinta evenimentul anului pentru piata de capital. Investitia in actiuni ale Fondului poate aduce un profit de pana la 60% in 2011, conform estimarilor.

Actionarii Fondului Proprietatea isi pot face, in sfarsit, calculele referitoare la profitul ce poate fi obtinut din tranzactionarea pe o piata reglementata. Unde pretul real este disponibil tot timpul si pentru toata lumea.

"Pietele Si companiile din tarile emergente sunt inca subevaluate, iar potentialul de creStere este foarte mare", spune Mark Mobius, preSedintele Franklin Templeton Emerging Markets. Șeful administratorului de la Fondul Proprietatea prezinta astfel oportunitatea de investire nu doar la intalnirile cu jurnaliStii, ci Si in cele cu potentialii investitori. Consortiul de intermediari ai listarii (format din brokerii Raiffeisen Capital & Investment, ING Bank Si Banca Romana pentru Dezvoltare) vor pleca, impreuna cu managerii Fondului, intr-un turneu extern de promovare care va dura trei saptamani.

Strategia de administrare a activelor Fondului, anuntata saptamana trecuta, include, intr-unul dintre cele mai importante puncte, modificarea expunerii pe sectorul energetic, acolo unde sunt prezente cele mai valoroase active. Nu mai putin de 80% din active sunt concentrate in companii din energie electrica, petrol Si gaze. 

 

citeste integral: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: