Vacantele pe bani putini se fac din ianuarie pana in martie

Data publicarii: 31-01-2011 | Turism


Intre 100.000 Si 150.000 de romani sunt asteptati sa-si petreaca vacanta in afara tarii in primul trimestru din 2011. Vacantele cele mai cautate Si accesibile sunt in Austria, Egipt, dar si city breakurile in capitale europene.

Din ianuarie pana in martie, turistii nu se inghesuie sa plece in concediu, chiar daca ofertele par de nerefuzat. Exista, bineinteles, o catego-rie aparte de romani care Si-au rezervat deja o saptamana in ianuarie pentru schi, Austria fiind preferata majoritatii. Cei care nu au achizitionat inca un sejur, mai pot opta pentru "tara valsului", insa tarifele nu sunt tocmai avantajoase. Spre exemplu, un sejur de Sapte zile in ianuarie, la un apartament din statiunea Rauris (estul Tirolului) costa 456 de euro, micul dejun fiind inclus, de asemenea Si biletul de avion pe ruta BucureSti-Salzburg, transferurile etc. Turistul va plati suplimentar 95 de euro pentru taxe de aeroport (oferta AA Travel).

Vedeta in sezonul estival, Bulga-ria nu mai este, in acest an, in topul preferintelor romanilor. DeSi in februarie o saptamana de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun, costa aproximativ 230 de euro (include accesul la spa, parcare Si transferurile la gondola), romanii nu dau navala. Chiar si asa, agentiile de turism aSteapta circa 5.000 de romani la Bankso Si Borovets, statiunile montane de top ale vecinilor. 

 

citeste integral: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: