10 meserii daunatoare sanatatii

Data publicarii: 31-01-2011 | HR/Cariere

Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca bolile de plamani pot fi cauzate si de mediul in care angajatii isi desfasoara activitatea.

In 2008, in Statele Unite 23.000 de oameni s-au imbolnavit de plamani, iar anual aici 16.000 de persoane isi pierd viata din aceasta cauza.

The Huffington Post prezinta zece dintre cele mai periculoase meserii pentru sanatate.

Muncitorii care lucreaza in constructii sunt cei mai expusi bolilor de plamani, din cauza prafului inhalat in urma demolarilor sau renovarilor. Din aceasta cauza pot aparea cancerul, mezoteliomul sau azbestoza. Cei care lucreaza in astfel de medii sunt sfatuiti sa poarte echipament de protectie, sa foloseasca mastile de respirat. In plus, evitati fumatul pentru a nu va imbolnavi plamanii.

Muncitorii din fabrici sunt si ei expusi la praf, substante chimice sau gaze, adevarati dusmani ai plamanilor. Nu e de mirare de ce tot mai multi oameni se imbolnavesc, iar din pacate unii chiar mor. Si in acest caz sunt recomandate mastile de protectie.

Angajatii sistemului santitar sunt predispusi sa se imbolnaveasca de astm. Este vorba de un procent estimativ de 8-12% din totalul personalului medical.

Problemele apar din cauza pudrei continuta de manusile de latex. In momentul in care manusile sunt date jos, este imposibil ca pudra sa nu se raspandeasca in aer si sa afecteze sanatatea. Tocmai de aceea, pentru a-si proteja angajatii, unele spitale de afara au renuntat la astfel de manusi, preferandu-le in locul lor pe cele sintetice.

 

citeste mai mult: ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: