E oficial: Statul va scoate la bursa 15% din Romgaz

Data publicarii: 31-01-2011 | Bursa


Romgaz va fi listat pe bursa in a doua jumatate a anului se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Economiei pentru The Money Channel. Statul detine 85% din capitalul Romgaz si vrea sa vanda 15 la suta din actiunile producatorului national de gaze naturale.

Si la alte doua societati din energie, prezente deja pe Bursa, statul intentioneaza sa listeze pachete suplimentare de 15% din capitalul social. Este vorba despre transportatorii nationali Transgaz si Transelectrica.

Statul vrea sa incaseze din privatizarea unor pachete minoritare de actiuni detinute la companiile Romgaz, Petrom, Transgaz si Transelectrica peste 2,8 miliarde de lei, respectiv 664 milioane de euro la un curs de 4,3 lei pentru un euro. Ministerul Economiei detine 73,7% din actiunile Transelectrica, 85% din capitalul Romgaz, 73,51% din titlurile Transgaz si 20,64% din OMV Petrom.

In comunicatul transmis de Ministerul Economiei se mai arata ca a fost declansata procedura de valorificare a pachetului de actiuni reprezentand 9,84% din capitalul social al OMW Petrom.Operatiune care ar urma sa se incheie in primul semestru.

 

citeste integral: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: