Sistemul de operare Android al Google a detronat Symbianul de la Nokia

Data publicarii: 01-02-2011 | IT&C

Android, sistemul de operare conceput de Google pentru smartphone-uri, a detronat sistemul de operare Symbian de la Nokia din pozitia de lider mondial pe piata sistemelor de operare destinate telefoanelor inteligente, in ultimele trei luni ale anului 2010, punand capat unei suprematii ce a inceput odata cu aparitia acestei industrii, in urma cu aproximativ 10 ani, informeaza luni Reuters.

In ultimul trimestru al anului 2010 fabricantii de telefoane mobile au vandut 32,9 milioane de telefoane echipate cu sistemul de operare Android, ce este pus la dispozitia producatorilor de smartphone-uri in mod gratuit, comparativ cu 31 de milioane de telefoane cu Symbian vandute, conform firmei de analiza Canalys.

Spre deosebire de principalii sai competitori pe aceasta piata, Apple si Nokia, Google nu produce propriile sale telefoane, dar ofera in schimb sistemul de operare Android oricarui producator de telefoane care are nevoie de el. Rezultatul acestei strategii a fost ca foarte multe companii producatoare de telefoane mobile au ales sa-si echipeze in mod standard produsele cu sistemul de operare Android, printre acestea numarandu-se Motorola Inc, Samsung Electronics, HTC si LG Electronics.

Sursa: AGERPRES