Cele mai profitabile actiuni in ianuarie: BRD, Sinteza si Teraplast

Data publicarii: 01-02-2011 | Bursa

Dupa listarea Fondului Proprietatea, investitorii si-au domolit entuziasmul

Prima luna a anului a adus randamente bune pentru actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), bancile recompensand cu cele mai bune castiguri, in timp ce evolutii modeste au inregistrat companiile farmaceutice sau cele mai putin lichide. Un moment de rascruce pentru BVB a fost reprezentat de listarea Fondului Proprietatea, pana la 25 ianuarie companiile con-semnand cresteri puternice, care s-au domolit sau chiar au fost diminuate de evolutia ulterioara listarii FP.

Luna ianuarie a adus noi recorduri pentru Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dupa listarea Fondului Proprietatea (FP). Asteptarile prea mari ale investitorilor, la care se adauga si contextul international nefavorabil, au transformat prima luna a anului dintr-una plina de succes intr-una obisnuita pentru investitorii cu experienta in tranzactionarea la BVB.

Daca inainte de listarea FP analistii si brokerii erau optimisti ca euforia investitorilor in actiunile Fondului va atinge si alti emitenti de top de la Bursa, datele de la finalul lunii releva o scadere a interesului pentru piata de capital. Nici macar actiunile FP nu au reusit sa-si mentina tendinta crescatoare din prima sedinta, revenind, dupa o saptamana de la listare, la pretul primei tranzactii.

Continuarea in Financiarul.com