Piata asigurarilor va scadea cu cel putin 5% in acest an

Data publicarii: 01-02-2011 | Finante-Banci


Piata asigurarilor va scadea, intr-un scenariu optimist, cu cel putin 5% in acest an, pe fondul reducerii numarului de polite RCA si tarifelor cu 20%, a declarat, marti, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR), Cristian Constantinescu.

"La finele anului 2010, ma asteptam pentru acest an la o stagnare a primelor subscrise, dar ultimele evolutii ale pietei ma determina sa fiu mai putin optimist. Intr-o varianta pesimista, asteptarile mele pentru acest an indica o scadere de 10% a pietei asigurarilor. Intr-o varianta optimista piata va scadea cu doar 5%", a spus Constantinescu, prezent la un eveniment de specialitate.


La randul sau, presedintele directoratului Astra, Radu Mustatea, a afirmat ca in 2011 se va vedea "cu adevarat" efectele crizei economice asupra pietei asigurarilor.

"Va fi o scadere de doua cifre in euro a subscrierilor, evolutie pusa pe seama diminuarii veniturilor din asigurarile auto RCA si Casco, unde scaderea va fi si mai drastica", a spus seful Astra. 

 

sursa: zf.ro