Finantele vor un sistem de contabilitate foarte simplu pentru firmele mici

Data publicarii: 04-02-2011 | Finante-Banci


Ministerul de Finante vrea sa introduca un sistem de contabilitate extrem de simplificat pentru agentii economici mici, a declarat secretarul de stat, Dan Tudor Lazar.

"Am avut o intalnire cu asociatiile profesionale din domeniul contabilitatii si cu asociatiile patronale prin care ne dorim simplificarea situatiilor contabile pentru agentii economici mici. Nu este normal sa aplicam aceleasi standarde de contabilitate si pentru agentii economici mari si pentru cei mici. Vrem sa gasim un sistem de contabilitate extrem de simplificat pentru agentii economici mici si sa limitam numarul de documente si situatii contabile pe care acestia le depun", a spus Lazar.


Simplificarea va insemna, potrivit sursei citate, reducerea numarului de declaratii si modificarea periodicitatii de depunere a acestora. "Daca acum sunt depuse declaratiile la luna, trimestru sau la sase luni, incercam sa marim perioada in care se depun declaratiile, cele la o luna sa le ducem la trimestru, cele la trimestru la semestru si pentru anumite tipuri de activitati sa fie depusa o declaratie anuala", a declarat Lazar.

 

citeste integral: capital.ro