Bucurie pentru brokeri si investitori, tristete pentru fostii proprietari

Data publicarii: 07-02-2011 | Bursa


Listarea Fondului Proprietatea la BVB este un moment istoric pentru o bursa aflata in criza de lichiditate de mai bine de doi ani, dar si pentru investitorii care cauta emitenti valorosi. Calculele brokerilor dinaintea primei sedinte de tranzactionare a actiunilor Fondului Proprietatea s-au dovedit corecte. Titlurile cu simbolul FP au deschis prima ora de tranzactionare la 0,6 lei Si au incheiat Sedinta la aproape 0,65 lei pe actiune.

Un pret bun pentru cei care au cumparat actiuni de la fostii proprietari in anii anteriori, cotatia de pe piata gri, cea nereglementata, variind intre un minim de 0,11 lei Si un maxim de 0,51 lei  (maximul a fost atins in decembrie anul trecut).

Sigur au existat Si vanzari la preturi mai mari decat acestea, insa cele cunoscute de public Si de presa s-au aflat in jurul a 0,2-0,4 lei pe actiune. In orice caz, investitorii care au gasit de unde sa cumpere anterior listarii pot vinde acum cu profit.

Conform prospectului de listare intocmit de brokerii de la Raiffeisen Capital & Investment, ING Bank Si BRD, ponderea actionarilor care au cumparat de la foStii proprietari in ultimii ani era de 19% inainte de intrarea in ringul bursier. Un procentaj de 42% reprezenta proportia celor despagubiti Si care nu au vandut, iar restul de 39% se afla in continuare la statul roman. 

 

integral in: capital.ro