FP a deschis ochii Bursei din Londra catre BVB

Data publicarii: 08-02-2011 | Bursa

In numai doua saptamani de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se vede interesul tot mai ridicat pentru piata de capital autohtona din partea investitorilor straini si a burselor externe. Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, care a deschis ieri sedinta de tranzactionare a BVB, a declarat ca tocmai listarea Fondului Proprietatea a fost cea care a atras dorinta de a vizita Bursa din Bucuresti cat mai curand.

Aceasta vizita reprezinta o recunoas-tere a activitatii BVB in special dupa listarea Fondului Proprietatea, iar evolutia buna a pie-tei autohtone rele-va po-tentialul mare pe care il are BVB, a apre-ciat Harris. Cu toate acestea, euforia inves-ti-torilor privind actiu-nile FP a disparut destul de repede si chiar daca Fondul este in con-tinuare cel mai lichid emitent de la BVB, valoarea tranzactiilor nu depaseste cu mult media zilnica din acest an. 

Parteneriat posibil LSE - BVB

Vizita ambasadorului britanic la BVB poate fi totusi un pas inainte pentru viito-rul pietei de capital autohtone, iar listarea FP poate deveni un moment de referinta pentru dezvoltarea relatiilor dintre BVB si Bursa din Londra. Stere Farmache, prese-dintele BVB, a declarat ca "Bursa din Lon-dra si Bursa din Bucuresti au legaturi care au fost construite in timp si care ar putea fi reinnodate. Cele doua burse au functionat la un moment dat in baza unui protocol de colaborare care poate fi reluat".

Cititi mai mult in Financiarul.com