FMI: Tintele de deficit bugetar pentru 2011 si 2012 sunt realizabile

Data publicarii: 08-02-2011 | Economie


Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat marti ca tintele de deficit bugetar pentru 2011 si 2012 sunt realizabile,datorita politicilor actuale,insa trebuie continuate reformele, mai ales in ce priveste imbunatatirea colectarii impozitelor si taxelor.

"Noul acord se va concentra pe promovarea cresterii economice si crearea locurilor de munca si pe mentinerea, in acelasi timp, a acelei sustenabilitati. Tintele de deficit fiscal cash vor ramane neschimbate, la 4,4% din PIB in 2011 si 3% in 2012. Politicile actuale fac ca aceste obiective privind deficitul sa fie realizabile. Cu toate acestea, reformele trebuie continuate, mai ales in ceea ce priveste imbunatatirea colectarii impozitelor si taxelor existente in sectoarele sanatate si cheltuieli de capital", a mentionat Franks.

Acesta a adaugat ca, pentru a genera o crestere sustenabila mai mare, trebuie imbunatatita functionarea sectorului public, mai ales in ceea ce priveste intreprinderile de stat, creand, in acelasi timp, conditii pentru investitii majore ale sectorului privat.

Totodata, Jeffrey Franks a precizat ca inca exista probleme majore la nivelul arieratelor, numai cele ale companiilor de stat totalizand 5% din PIB, iar noul program va cuprinde un criteriu de performanta privind arieratele.

Seful delegatiei FMI a anuntat marti ca oficialii Fondului au ajuns la o intelegere cu autoritatile romane privind un nou acord, de tip precautionary, in valoare de 3,6 miliarde de euro.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: