Ce mai poti face daca firma de asigurare da faliment ?

Data publicarii: 08-02-2011 | Finante-Banci


Anul acesta patru sau cinci companii de asigurari sunt in pericol sa intre in faliment ! O spune chiar presedintele Uniunii Nationale a Societatilor in Asigurare si Reasigurare, Cristian Constantinescu. Fapt rar intamplat in Romania, unde sectorul financiar nu mai inregistrat astfel de cazuri in ultimii 10 ani. Primele semne au aparut deja, in urma cu 2 saptamani cand Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a cerut falimentul companiei Delta Asigurari.Daca esti clientul unei firme care intra in incapacitate de plata si nu mai poate acoperi daunele ce poti face?

Ce mai poti face daca firma de asigurare da faliment ?
Nu vei pierde banii pe care i-ai achitat deja sau despagubirea, pe care o astepti de la compania de asigurari falimentara. Si asta pentru ca toate dosarele de dauna vor fi preluate de Fondul de Garantare a Asiguratilor.
 
Acesta este in subordinea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si este alimentat cu bani de toate companiile din piata de asigurari.
 
Asadar, indiferent daca ai o polita la societatea falimentara, daca trebuie sa primesti o plata sau daca ai provocat un accident si altcineva beneficiaza de asigurarea ta (cum este cazul politei RCA), Fondul de Garantare va acoperi aceasta pierdere.
 
Primul pas pe care trebuie sa il faci dupa ce afli ca firma la care aveai asigurare este in insolventa sau faliment este sa verifici daca figurezi pe listele de creditori publicate de Fondul de garantare intr-un ziar local si pe site-ul institutiei.
 
Apoi, trebuie sa depui o cerere de plata insotita de o declaratie, documente doveditoare ale creantei si actele de identitate.

 

citeste mai mult: incont.ro