Titlurile FP continua sa asigure rulajul bursei

Data publicarii: 09-02-2011 | Bursa

Cotatiile actiunilor celor cinci SIF-uri au crescut in medie cu 1,84%, intr-o piata in scadere cu 0,13% si cu o lichiditate in revenire usoara, asigurata in principal de tranzactii cu titlurile Fondului Proprietatea (FP), potrivit Mediafax. 

Corectia pietei a fost determinata de reculul de 1,75% inregistrat la inchiderea zilei de actiunile BRD (BRD), aceste titluri avand cea mai mare pondere in calculul indicelui general al bursei, BET-C. Ultima operatiune cu actiunile bancii a fost realizata la 14,05 lei. Titlurile BRD au avut un rulaj de 1,1 milioane lei.

Majoritatea actiunilor au fost transferate inca de la deschidere la preturi in imediata apropiere a ultimelor cotatii de luni, insa foarte putini investitori au fost dispusi sa intre la tranzactionare si au continuat sa adopte pozitii de asteptare.

Titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au inregistrat un ritm ascendent mai accelerat decat cele mai multe actiuni din piata, unii investitori ridicand vizibil preturile in conditiile in care indicele BET-FI a depasit nivelul psihologic de 23.000 de puncte.

Mai multe in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: