Atacurile de phishing au golit buzunarele a 2% dintre romani

Data publicarii: 09-02-2011 | Finante-Banci

Eurostat: Media la nivelul UE se plaseaza la 3%, iar cel mai prost sta Letonia, unde 8% din persoane au pierdut bani online

Doar 64% dintre romani folosesc softuri de protectie

Aproximativ 2% dintre utilizatorii romani de Internet au suferit, in ultimele 12 luni, pierderi financiare, potrivit datelor prezentate, ieri, de Eurostat, care arata ca principalele probleme au fost cauzate de atacurile de tip phishing, pharming sau din cauza folosirii incorecte a cardului bancar.

Datele arata ca ne situam sub media Uniunii Europene, de 3%, iar tara care sta cel mai prost la acest capitol este Letonia, unde nu mai putin de 8% dintre utilizatorii de Internet au suferit in ultimele 12 luni pierderi financiare online.

Letonia este, totodata, statul membru al Uniunii Europene cu cea mai scazuta rata de utilizare a software-ului de securitate IT (antivirus, firewall etc.), numai 62% dintre cei care acceseaza Internetul luand aceasta masura de precautie.

Romania are o rata de utilizare a softurilor de protectie de 64%, sub media Uniunii Europene, de 84%.

Un procentaj de 5% dintre utilizatorii de Internet din Romania au raportat in ultimele 12 luni cazuri de abuz al informatiilor personale trimise online si alte incalcari ale intimitatii.

Bulgarii, cei mai "virusati"

Bulgarii s-au infectat cel mai des cu virusi (58%), in timp ce datele pentru Romania nu sunt disponibile in aceasta privinta. Bulgaria si Spania au inregistrat cele mai multe cazuri de abuz al informatiilor personale, iar Letonia si Marea Britanie se confrunta cel mai des cu pierderi financiare pe Internet.

Continuarea in Curierul National