C Zero, prima masina electrica din Romania

Data publicarii: 10-02-2011 | Auto
Pentru inceput vor fi aduse pe piata locala foarte putine autoturisme. Modelul va costa 36.642 de euro, insa nu doar pretul piperat va face din C Zero o masina greu accesibila pentru romani, ci lipsa prizelor din benzinarii.

"C Zero vine peste cateva saptamani in showroomuri, vom fi primii care vom aduce o masina electrica in Romania. Lucram cu companii mari sa promovam masinile. Nu va fi un volum mare. Vrem sa le inchiriem, clientii vor plati o rata pentru utilizare, insa masinile sunt si de vanzare pentru cine doreste. Infrastructura pentru autoturisme electrice nu este dezvoltata in Romania, poate va fi in 2012. In prezent, astfel de masini se folosesc in tarile nordice", a spus Didier Gerard, directorul Citroen Romania.

Citroen C-Zero este un rezultat al colaborarii dintre cele doua branduri franceze din grupul PSA (Peugeot si Citroen) si marca Mitsubishi, ceea ce inseamna ca este identic cu Peugeot i0n si cu Mitsubishi i-MiEV. C-Zero este propulsat de un motor electric care dezvolta o putere de 47kW sau 64 CP. Vehiculul Eco are o autonomie de 130 de kilometri. Acumulatorii sai se incarca in sase ore.

Integral in Adevarul.ro