Topul tranzactiilor imobiliare in 2010

Data publicarii: 10-02-2011 | Imobiliare
Primele 17 vanzari incheiate anul trecut in domeniul imobiliar depasesc jumatate de miliard de euro. Vanzarea celor 15 magazine Winmarkt a reprezentat cea mai mare tranzactie imobiliara a anului 2010.

Criza si blocajul din domeniul imobiliar par a fi sfidate daca ne uitam la valoarea celor mai mari tranzactii de anul trecut. Italienii de la IGD Group au achizitionat in 2010, de la Ivington Interprises Limited cele 15 magazine Winmarkt din Romania, care insumeaza o suprafata de 147.000 de metri patrati si un imobil de birouri. Suma vehiculata depaseste 182 de milioane de euro, fiind astfel prima in clasamentul tranzactiilor, potrivit companiei de consultanta Darian, care a publicat ieri raportul privind evolutia pietei imobiliare in 2010. 

Pe locul doi, dar la mare distanta in ceea ce priveste valoarea vehiculata a tranzactiei, respectiv 70 de milioane euro, se afla preluarea de catre Immoeast a proiectului imobiliar Radius Baia Mare. Immoeast a fuzionat anul trecut cu Immofinanz si a preluat in 2010 si mallul Polus din Constanta, tranzactie estimata la 40 de milioane de euro, Euromall Galati - 15 milioane de euro si West Gate Center din Craiova - 5 milioane de euro.

Per total, primele 17 cele mai mari tranzactii imobiliare incheiate anul trecut insumeaza aproximativ 580 de milioane de euro. Lovitura de gratie pare sa ii apartina insa lui Gigi Becali care, la sfarsitul anului, a reusit sa vanda "pe persoana fizica" un teren in Pipera catre Portland Trust, pentru care a incasat 10 milioane de euro.

Continuarea in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro: