Bancile indulcesc conditiile de creditare si de restructurare a imprumuturilor

Data publicarii: 10-02-2011 | Finante-Banci
Pentru a atrage clienti, bancile continua sa taie diferite costuri ale imprumuturilor

In ultima vreme, din ce in ce mai multe banci au anuntat fie scaderi de dobanzi la credite, fie eliminarea unor comisioane.

Raiffeisen Bank, de exemplu, a redus dobanzile la creditele de consum negarantate, in lei, cu 1,5 puncte procentuale, indiferent de suma imprumutata. Banca a ieftinit si imprumuturile in euro, reducerea fiind diferentiata in functie de marimea creditului.
publicitate

In cazul creditelor intre 3.000 si 7.000 de euro, dobanda a fost micsorata cu 3,25 puncte procentuale, pana la o rata a dobanzii de 13,5% pe an. Astfel, pentru un imprumut de 5.000 de euro, DAE coboara de la 18,10% la 14,37%, potrivit bancii. Pentru imprumuturile mai mari de 7.000 de euro, banca a taiat 0,75 puncte procentuale din dobanda, pana la 12,5% pe an. DAE scade astfel de la 14,09% la 13,24%. "In plus, am eliminat comisioanele astfel incat singurul cost al creditului sa fie dobanda", a declarat Radu Topliceanu, director executiv Aria Clienti Persoane Fizice in cadrul bancii.

Si Banca Comerciala Feroviara, cea mai noua institutie bancara cu capital privat romanesc, a renuntat la comisioanele de analiza sau administrare percepute in cazul creditelor de nevoi personale fara garantii, in lei si in valuta. Oferta se adreseaza persoanelor fizice si este valabila pana pe 31 martie.

Integral in Gandul.info