Cat mai retragi daca depui 5 ron in cont?

Data publicarii: 10-02-2011 | Finante-Banci

Majorarea incasarilor din comisioanele percepute clientilor pentru operatiunile de zi cu zi a fost obiectivul principal al bancherilor in ultimii doi ani, cand prabusirea vanzarilor de credite i-a fortat sa caute surse alternative de venit.

Astfel s-a ajuns in situatia in care cine incearca sa depuna in contul curent o suma modesta, de trei sau cinci lei, va constata ca nu mai poate sa retraga nimic de la banca.

Taxele percepute pentru retragerea de numerar la ghiseu ajung si la 6 lei pe operatiune. De exemplu, la BCR, cea mai mare banca locala, daca deschizi un cont curent si depui 5 lei nu mai poti sa-i retragi, deoarece comisionul este de minim 6 lei. Nici varianta de a lasa banii sa "lucreze" la banca nu este mai buna, pentru ca in fiecare luna administrarea contului este taxata cu 1-3 lei.

La sfarsitul anului, clientul ar putea fi bucuros daca banca ii inchide gratuit contul, pentru ca nu mai are disponibilitati si nu a facut operatiuni, fiind considerat inactiv.

In ultimii ani au aparut comisioane noi, tinta principala fiind operatiunile cu numerar. Acum, nicio banca nu mai permite retragerea de numerar de la ghiseu fara sa retina un comision, iar unii jucatori au ajuns sa taxeze chiar si depunerea de numerar sau plata facturilor la ghiseu.

Continuarea in Ziarul Financiar

Tag-uri: