Ce se ascunde in spatele vietii de birou

Data publicarii: 11-02-2011 | HR/Cariere


Angajatii sau antreprenorii care-si sacrifica viata personala in favoarea slujbei ori afacerii au Sanse mari sa constate, atunci cand vor trage linie, ca nu ies deloc pe plus.

Un om de afaceri, aflat in vacanta pe o plaja din Mexic, observa zi de zi un pescar care se intorcea din larg, la scurt timp dupa ce plecase, cu doar cativa peSti in barca. Curios, il intreba de ce nu sta mai mult pe mare ca sa prinda mai mult peSte. "Pai, prind destui cat sa imi hranesc familia", raspunse pescarul. "Dupa care ma intorc acasa, sa ma joc cu copiii mei. Mancam, iar dupa pranz, tragem cu totii un pui de somn. Iar seara merg cu prietenii la taverna din sat - mancam, bem, cantam la chitara si dansam", mai spuse el.

Omul de afa-ceri clatina nemul-tumit din cap: "Ar trebui sa petreci mai mult timp pescuind, astfel incat sa castigi mai multi bani. Cu aceSti bani iti poti cumpara o barca mai mare, cu care sa prinzi mai mult peste. Apoi, incetul cu incetul, iti vei permite sa cumperi mai multe barci. Pentru ca vei prinde foarte mult peSte, va trebui apoi sa investeSti intr-o fabrica de conserve. Cu asta vei caStiga Si mai multi bani, astfel incat iti vei putea extinde afacerea in toata tara Si, de ce nu, in toata lumea." Pescarul vru sa afle continuarea: "Și dupa aceea?" "Dupa aceea vei fi foarte bogat Si iti vei permite sa-ti petreci restul vietii pe o plaja, sa te joci cu copiii, sa-ti faci siesta cu sotia Si sa-ti petreci serile cu prietenii", veni raspunsul. 

 

integral in: capital.ro