BT administreaza averi de 311 mil. euro pentru 1.200 de clienti bogati

Data publicarii: 11-02-2011 | Finante-Banci

Banca Transilvania (BT), singura banca de top cu capital majoritar privat romanesc, administreaza averi de 311 milioane de euro pentru clientii sai prin serviciul de private banking.

Volumul activelor aflate in administrare a urcat cu 20% fata de sfarsitul anului 2009, cand se afla la 290 de milioane de euro.

Pentru a se califica la serviciile de private banking clientii trebuie sa aiba lichiditati de cel putin 100.000 de euro plasate la banca pe o perioada de cel putin trei luni consecutive.

"Pentru acest an ne-am propus acelasi ritm de crestere a numarului de clienti de private banking ca in 2010, de 20%", spune Robert Rekkers, directorul general al BT (desen).

In prezent, banca are peste 1.200 de clienti inclusi in portofoliul de private banking, pe care ii serveste prin trei unitati dedicate. Doua dintre acestea sunt amplasate in Bucuresti, iar una in Cluj-Napoca. Acesti clienti beneficiaza de consilieri dedicati, precum si de servicii de tranzactionare preferentiale, putand sa imputerniceasca banca sa faca operatiuni in numele lor sau sa transmita ordine de tranzactionare prin e-mail sau telefon. BT a intrat pe nisa serviciilor de private-banking in luna no-embrie 2008.

Continuarea in Ziarul Financiar