Semne bune pentru piata dupa prima luna a anului

Data publicarii: 14-02-2011 | Bursa


Bursa de Valori a avut parte de un start foarte bun in 2011, in prima luna fiind inregistrata o lichiditate medie zilnica dubla fata de anul trecut. Multumita listarii Fondului Proprietatea.

Listarea Fondului Proprietatea (FP) Si-a dovedit pe deplin efectele pozitive asupra bursei in luna ianurie, deSi numarul Sedintelor de tranzactionare la care a participat a fost de numai cinci (dintr-un total de 21 de Sedinte). Valoarea tranzactiilor incheiate cu titluri FP s-a ridicat la 550 milioane lei, mai mult de jumatate din totalul de 1,04 miliarde lei realizat de intreaga piata. Titlurile FP au dublat Si lichiditatea medie zilnica a intregii luni, care a ajuns la 48,4 milioane lei fata de media de anul trecut de 22 milioane lei. Pe locul secund in topul lichiditatii din ianuarie s-au aflat actiunile Bancii Romane pentru Dezvoltare - Groupe Societe Generale, cu un total de 84,2 milioane lei, iar pe locul al treilea a fost OMV Petrom, cu 66,6 milioane lei.

Cotatia FP a scazut in primele patru Sedinte de la 0,6495 lei pe actiune pana la 0,615 lei. "Corectiile sunt normale in conditiile acumularii unei presiuni la vanzare de-a lungul timpului, iar primele zile la tranzactionare sunt, in general, mai volatile, fiind de aSteptat stabilizarea volumului zilnic in urmatoarele saptamani", spune Daniela Ropota, analist la Intercapital Invest. 

 

integral in: capital.ro