Top zece cele mai avantajoase depozite la bancile comerciale

Data publicarii: 14-02-2011 | Finante-Banci



Dobanzile la depozite au coborat si cu un punct procentual de la inceputul anului in unele cazuri, in conditiile in care pe piata monetara interbancara depozitele cu scadente la trei si sase luni afiseaza dobanzi mai mici cu 1-1,5 puncte procentuale decat in toamna anului trecut.

Cele mai ample reduceri au fost operate de bancile grecesti, care au tinut anul trecut foarte sus dobanzile la depozite in ciuda tendintei generale de ajustare a bonificatiilor, pe fondul crizei fiscale din Grecia care le impiedica sa obtina finantare la costuri rezonabile de pe piata interbancara. Alpha Bank, al treilea jucator de pe piata, a anuntat luna trecuta cea mai mare reducere de dobanda, de un punct procentual si plateste in prezent bonificatii cuprinse intre 6% si6,5% pe an.

Piraeus si Emporiki au taiat, de asemenea, 0,75 puncte procentuale din doanzile platite la depozite, iar Bancpost plateste din aceasta saptamana cu 0,6 puncte mai putin pentru sumele atrase de la populatie.

Banca Transilvania a operat chiar doua reduceri de dobanzi pe parcursul lunii trecute, aplicand o reducere de o jumatate de punct procentual bonificatiilor platite pentru sumele atrase pe 111 zile dupa ce anterior taiase un sfert de punct din dobanzile la depozitele la termen.


 

citeste integral: zf.ro