Camera Deputatilor a adoptat eliminarea obligativitatii platii taxei pentru SRTv

Data publicarii: 15-02-2011 | Media

Deputatii au adoptat tacit un proiect de lege initiat de PSD prin care este eliminata obligativitatea de a fi beneficiar al serviciilor postului public de televiziune si, implicit, de a plati taxa aferenta. Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbaterea Senatului care este forul decizional.

Proiectul legii initiate de 14 parlamentari PSD a primit raport de respingere din partea comisiei de specialitate a televiziunii publice, insa a fost adoptat tacit datorita faptului ca termenul de dezbatere a fost depasit.

Dupa ce anuntul a fost facut in plen, deputatul UDMR Marton Arpad a sustinut ca Biroul Permanent ar trebui sa fie mai atent cu proiectele de lege care risca sa fie adoptate tacit deoarece astfel pot fi legiferate propuneri "iresponsabile". "Acest proiect are raport de respingere din partea comisiei de cultura si lasa TVR fara fonduri publice, deci o iresponsabilitate iesita din comun", a spus Marton in plen, aratand ca ar fi nevoie ca Biroul Permanent sa se reuneasca si in zilele de joi pentru a pune pe ordinea de zi a plenului proiectele ce risca sa fie adoptate in mod tacit.

In schimb, initiatorii sustin ca masura este necesara din perspectiva situatiei social-economice a Romaniei, in care nivelul fiscalitatii ar fi crescut, iar agentii economici au dificultati in a-si plati darile.

Continuarea pe Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: