Valerian Vreme: Bucurestiul reprezinta capitala IT din Europa de Sud-Est

Data publicarii: 16-02-2011 | IT&C


Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, s-a intalnit marti cu ambasadorul SUA, Mark Henry Gitenstein si cu membrii Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham Romania), ocazie cu care a declarat ca Bucurestiul reprezinta capitala IT din Europa de Sud-Est.

"Daca vorbim despre domeniul IT pot spune ca este varful de lance al colaborarii intre SUA si Romania. Acest model de cooperare ar trebui extins in toate domeniile de activitate intre cele doua tari. Datorita investitiilor care s-au realizat pana acum in Romania, pot afirma ca Bucurestiul reprezinta capitala IT din Europa de SE, sectorul IT avand un aport major pentru dezvoltarea economiei si industriei romanesti", a declarat ministrul Valerian Vreme in cadrul evenimentului.

In cadrul reuniunii, membrii Camerei de Comert Americane in Romania, precum si alti reprezentanti ai comunitatii de afaceri, au discutat si au identificat modalitatile de colaborare pentru a stabili legaturi solide cu oficialii Guvernului Romaniei.

"Principalele teme abordate in cadul dezbaterii au fost viziunea si strategia Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) pentru urmatoarea perioada, evolutiile recente privind cheltuirea fondurilor europene, implicarea MCSI in proiecte IT dezvoltate de alte ministere, precum si implementarea sistemului Open Source", se arata intr-un comunicat emis marti de minister.

Ministrul Comunicatiilor a sustinut ca este necesara o strategie de utilizare si dezvoltare a sistemului Open Source.

"Sunt adeptul unei strategii coerente in ceea ce priveste conceptul Open Source. MCSI nu doreste sa impuna nimanui utilizarea acestui concept, ci sa determine piata sa constientizeze atat plusurile, cat si minusurile sistemului", a spus Valerian Vreme.

Evenimentul a reunit oficiali ai Amabasadei SUA in Romania, reprezentanti ai marilor jucatori din piata IT&C, precum si reprezentanti din domeniul financiar.

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham), fondata in 1993, reprezinta peste 300 de membri-companii americane, internationale si locale, cu investitii totale de peste zece miliarde de dolari si mai mult de 150,000 de locuri de munca create. AmCham Romania este afiliata la Camera de Comert a SUA si membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului in sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si in domeniul serviciilor societatii informationale si ale societatii bazate pe cunoastere din Romania. 

 

NewsIn