Superofertele ademenesc, dar cresc facturile firmelor

Data publicarii: 16-02-2011 | IT&C


Cat de pregatite sunt companiile sa contracteze servicii de telefonie mobila cat mai avantajoase? Practica arata ca, desi optiunile sunt numeroase si pentru toate buzunarele, firmele platesc prea mult.

Daca pentru clientii persoane fizice operatorii de telefonie mobila se pregatesc cu abonamente cu mii de minute gratuite, oferta pentru companii mizeaza pe oferte personalizate, servicii integrate si consultanta post-vanzare. Iar in conditiile in care portabilitatea a facilitat semnificativ migrarea de la un operator la altul, goana companiilor dupa facturi mai mici poate fi oprita doar cu mare greutate. Prin urmare, Si operatorii de telefonie mobila trebuie, pe de-o parte, sa vina cu oferte cat mai variate pentru a atrage companii noi, dar Si sa ofere servicii de calitate cat mai buna, pentru a iSi fideliza clientii deja existenti. Dar in ultimii doi ani s-a pus tot mai mult accent pe reducerea costurilor. Cat de bine s-au adaptat operatorii la acesta noua tendinta?

Spre exemplu, printre contractele semnate de Vodafone anul trecut sunt nume precum PepsiCo, KPMG, RBS, Rompetrol sau Petrofac. Operatorul spune ca, in alegerea companiei de telefonie mobila, clientii corporate pun accent in primul rand pe calitatea serviciilor. Dar "controlul mai atent al costurilor este, de asemenea, o nevoie reala a companiilor, mai ales in contextul economic actual, inclusiv in ceea ce priveSte serviciile de comunicatii", explica Gabriela Matei, director comercial la Enterprise Business Unit, Vodafone Romania. "Clientii cauta metode de a-Si eficientiza serviciile de care au nevoie, tinand cont Si de faptul ca telecomul este o componenta de business care ii ajuta sa creasca pro-ductivitatea", completeaza ea. 

 

integral in: capital.ro