Bancile au fost complice la frauda secolului

Data publicarii: 17-02-2011 | International

Institutiile bancare sunt acuzate ca au ignorat o frauda de zeci de miliarde de dolari. Bernard Madoff, autorul celei mai mari escrocherii financiare din istorie, spune ca bancile "stiau cu siguranta" de schema sa piramidala.

In primul interviu acordat unei publicatii de la inchiderea sa, Bernard Madoff a declarat pentru cotidianul american "The New York Times" ca mai multe banci cu care lucra stiau de frauda sa, dar au ales sa o ignore. "Cu siguranta stiau. Dar atitudinea lor a fost de genul «Daca faci ceva ilegal, noi nu vrem sa stim»", a declarat Madoff.

"Au ales sa inchida ochii"

Fara a-si nega vinovatia, Madoff spune ca institutiile bancare si mai multe fonduri de investitii cu care avea operatiuni "au ales sa inchida ochii". Cu toate ca existau numeroase discrepante intre documentele oficiale pe care el le publica si alte rapoarte la care institutiile aveau acces, bancile si fondurile nu au semnalizat nimic, devenind astfel un fel de complici la schema piramidala care a lasat mii de investitori fara bani, arata publicatia americana.

Continuarea in Adevarul