Cauti sa te angajezi? Cum te pregatesti pentru un targ de joburi!

Data publicarii: 18-02-2011 | HR/Cariere


Iti cauti job de multa vreme si nu ai reusit sa te angajezi? Sau ai terminat facultatea si vrei sa intri intr-o multinationala? Una dintre variantele cele mai bune pentru a intra in contact cu angajatorii si pentru a-ti gasi un loc de munca sunt targurile de joburi. Si desi mai este o luna pana la debutul unuia dintre cele mai cunoscute astfel de manifestari de la noi, trebuie sa te pregatesti din timp pentru asta. Organizatorii au publicat pasii, pe care trebuie sa-i urmezi, ca sa fii sigur ca nu pleci de la targ fara sa-ti fi gasit un job.

In zilele de 8 si 9 aprilie are loc la Sala Palatului din Bucuresti, ca in fiecare an, editia de primavara a targului de joburi Angajatori de Top.
Ca sa-ti gasesti un job la acest targ nu este suficient sa participi in zilele in care se desfasoara. Pentru a fi cat mai bine pregatit la intalnirea cu angajatorii, trebuie sa urmezi din timp cativa pasi simpli.
 
• Pregateste-ti scrisoarea de intentie!
 
Pe langa informatiile din CV privind pregatirea ta academica si experienta relevanta pe care o detii, angajatorii sunt interesati de motivatia ta de a obtine un job si de domeniul de interes pentru dezvoltarea unei cariere. Toate acestea reprezinta cartea ta de vizita in fata angajatorilor, de aceea scrisoarea de intentie personalizata nu trebuie neglijata.
 
• Pregateste-ti cateva intrebari!
 
Dupa ce ai aflat toate informatiile disponibile pe HiPo.ro despre companiile si job-urile care te intereseaza, pregateste-ti cateva intrebari pe care le poti pune direct persoanelor responsabile de recrutare din partea companiilor prezente la eveniment. Evita intrebarile despre salariu - acest aspect poate fi discutat numai in cadrul unui interviu mai detaliat.

 

citeste integral: incont.ro