SUA, Spania sau Germania? Stii unde vei lucra in vacanta?

Data publicarii: 18-02-2011 | HR/Cariere



La sfarsitul lunii februarie expira termenul de aplicare pentru cele mai multe programe de tip Work and Travel (WAT). Motiv pentru care luna aceasta abunda de oferte din partea companiilor de intermediere. Atentie insa la furnizorul ales, dar si la tara de destinatie.

La intoarcerea dintr-un sejur WAT, exista doua tipuri de povesti. Din nefericire, majoritare sunt cele din categoria "in afara de ocazia de a avea acces la o cultura noua, regret experienta, consider ca am fost umilit/a."

Marturie sta opinia Alexandrei: "Am fost plecata la munca in Grecia, dupa ce achitasem un comision de 370 de euro. Odata ajunsa la angajatorul promis, dupa o saptamana in care nu am avut cam nimic de facut, mi s-a spus ca ar fi bine sa ma duc la o cunostinta a patronului, pentru ca ei nu prea mai au activitate. M-am dus, dar acolo s-a repetat istoria, Si in cele trei luni cat am petrecut acolo, am lucrat mai putin de o treime. Cei de la agentie, la care am apelat din disperare, pentru ca eram platita la ora, mi-au spus ca nu au cum sa ma ajute, ca nu de ei depinde cat de serios sau neserios e angajatorul. Mentionez ca la intoarcere nu mi-au returnat comisionul, nici macar partial."

Cazuri mult mai fericite exista, evident, motiv pentru care programele de acest tip functioneaza foarte bine de atatia ani. "Eu am fost anul trecut in SUA, in North Carolina, pe un job platit bine, cu 8,75 dolari pe ora, Si am reuSit fara probleme sa-mi gasesc Si o a doua slujba. Ideea e sa nu aStepti prea mult de la compania care te plaseaza, ei au grija ca lucrurile sa mearga bine pana ajungi acolo, ulterior eSti pe cont propriu, iar ei nu se implica serios decat in cazuri grave, cum sunt accidentele la locul de munca." 

 

integral in: capital.ro