Preturile locuintelor au scazut cu 10% fata de 2009

Data publicarii: 21-02-2011 | Imobiliare


Casele si apartamentele s-au ieftinit cu aproape 10% de la inceputul anului 2009 si pana in trimestrul trei al anului trecut, cea mai accentuata scadere a preturilor de tranzactionare fiind inregistrata la casele din mediul urban, reiese din datele publicate de Institutul National de Statistica.


Locuintele costau in trimestrul trei al anului trecut, cea mai recenta perioada de raportare a INS, cu 4% mai putin fata de trimestrul anterior si cu 7% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Preturile de tranzactionare pentru casele din mediul urban au atins cel mai scazut nivel din ultimii doi ani dupa o reducere de 12%, in special ca urmare a ieftinirii cu peste 6% din trimestrul al treilea din 2010. In mediul rural, casele s-au ieftinit cu circa 11%.

In cazul apartamentelor, preturile au scazut in ultimii doi ani cu peste 9% atat in Bucuresti, cat si in restul tarii. In trimestrul trei din 2010 preturile la apartamentele din Bucuresti s-au redus aproape 2%, in timp ce in restul tarii scaderea a fost mult mai accentuata, de peste 6%.

 

integral in: money.ro