Cele mai inovative companii din lume. Top 10

Data publicarii: 21-02-2011 | Afaceri



Azi, cele mai mari companii se lupta cu criza, modele de business ineficiente, inertie. Cate dintre acestea vor mai domina in 2025? Putine, cred cei de la Fast Company, care realizeaza anual Topul celor mai inovative companii. "Lumea va fi condusa de genul de companii ne-dogmatice, dispuse sa arunce la gunoi ideile conventionale."


1. Apple

Dincolo de evaluarea ca cea mai valoroasa companie din tehnologie, nasirea smartphone-ului sau succesul a 4 generatii consecutive de iPhone, daca Apple nu ar fi avut nimic altceva cu care sa se laude decat iPad-ul, tot s-ar pozitiona in fruntea listei, spune cei de la Fast Company. "Insa ceea ce e cel mai impresionant  dintre toate este modul in care platforma dezvoltata de Apple a dat nastere unui ecosistem de creativitate, de la gaming la finante la productia de chip-uri."

2. Twitter

Mai interesant decat cresterea spectaculoasa pe care platforma de microblogging a inregistrat-o in topul Fast Company - anul trecut ocupa locul 50 - este faptul ca s-a clasat in fata celor de la Facebook.

Singurul argument pe care cei de la Fast Company il furnizeaza pentru alegerea lor sunt "cei 5 ani de crestere exploziva care au redefinit comunicarea" si o infografie care incearca sa ilustreze cum ne-a schimbat viata aparitia Twitter.

3. Facebook

In 2010, Facebook si-a crescut baza de utilizatori americani cu 145% in 2010, batand astfel Google ca principala destinatie pe internet, a depasit pragul de  600 de milioane de utilizatori activi in intreaga lume; a obtinut investitii de 450 de milioane de dolari de la Goldman Sachs, care plaseaza valoarea companiei la 50 de miliarde de dolari. Intre timp Zuckerberg, 26 de ani, a facut cadou 100 de milioane de dolari scolilor din Newark, New Jersey; s-a alaturat unei liste ce cuprinde numele lui Bill Gates, Warren Buffett si a altor 54 de miliardari din intreaga lume carea au promis sa-si doneze cel putin jumatate din intreaga avere, si a fost numit de revista Time Omul Anului.

4. Nissan

Compania auto, singura din top 5 care vine din afara industriei de tehnologie,  primeste din partea Fast Company locul 4 in acest top pentru crearea modelului Leaf, prima masina in totalitate electrica destinata pietei de larg consum.  Odata cu  Leaf, Ghosn le-a demonstrat detractorilor ca sunt lipsiti de viziune si a pus Nissan in fruntea cursei pentru  "sustainable transportation".

 

integral in: money.ro