Guvernul isi va asuma raspunderea pe Codul Muncii, anunta Boc

Data publicarii: 21-02-2011 | Politica


Primul-ministru Emil Boc a spus ca liderii coalitiei de guvernamant au decis, luni dimineata, ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe Codul Muncii urmand ca propuneri de modificare a acestuia sa fie retinute in cadrul discutiilor cu partenerii sociali, dar si prin amendamente ale parlamentarilor.

"Coalitia propune asumarea raspunderii urmand sa avem consultari cu grupurile parlamentare, dupa care Guvernul urmeaza sa ia decizia finala", a declarat premierul Boc inainte inceperii sedintei Biroului Permanent National al PDL.

Boc a precizat ca problema contractelor colective de munca va fi solutionata printr-o lege speciala, nu prin Codul Muncii. "Am retinut propunerea UNPR ca in privinta contractelor colective de munca acestea sa fie reglementate prin lege speciala. Asta inseamna ca legea contractelor colective de munca ramane in vigoare, nu este abrogata prin Codul Muncii, ci este reglementata prin lege speciala", a spus Boc.

Acesta a spus ca proiectul Codului va putea primi amendari din partea parlamentarilor, legislatia muncii urmand sa fie discutata de catre seful Guvernului in cadrul unor intalniri cu grupurile parlamentare ale puterii. "In perioada urmatoare vom mentine dialogul social la toate nivelele cu partenerii sociali si vom tine cont si de amendamentele parlamentarilor in cadrul procedurii de asumare a raspunderii", a afirmat seful Guvernului ce s-a aratat dispus sa dea curs si invitatiilor ce ar putea veni din partea grupurilor parlamentare ale opozitiei.

Astfel, luni, la ora 15, Boc si ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botis se vor intalni cu grupul minoritatilor nationale, iar maine cu grupurile UDMR si PDL.

Tot la ora 15.00 are loc intalnirea birourilor executive ale federatiilor membre ale principalelor cinci confederatii sindicale pe tema refuzului Guvernului de a tine cont de punctul de vedere al confederatiilor sindicale cu privire la modificarea Codului Muncii. Sindicalistii ar putea sa stabileasca si un calendar al protestelor contra acestei legi.

 

NewsIn